Mirjam woont samen met haar man Rene en vier kinderen in Ermelo. De nieuwe vrijetijdsbesteding van Mirjam en Rene: het bedrukken van mondmaskers. “Het is echt hobbymatig, maar er komen steeds meer mensen die mondkapjes met een mooi logo of tekst willen.” 

Mirjam werkt in het ziekenhuis. “De interesse kwam natuurlijk ook uit het werkveld, ik werk in de zorg en daar zijn de mondmaskers ook nodig.”

Mirjam uit Ermelo maakt mondkapjes

Twee kinderen van Mirjam hebben de leeftijd van 15 en 17. “Voor hen is een mondmasker verplicht, maar zij willen natuurlijk ook wel een leuk exemplaar. We hebben de maskers in de kleur zwart en wit en bedrukken ze met logo’s waarvan ook toestemming van de eigenaar is (dus niet zo maar een Gucci logo) en teksten die ze leuk vinden.”

En wat voor Mirjam en Rene als leuke hobby begon, groeit uit tot veel interesse bij andere dorpsgenoten. “We plaatsten de foto’s van de mondkapjes op Facebook en daardoor groeide het uit. Vrienden vragen om een mondkapje en ook bedrijven komen nu bij ons terecht. Zo hebben we ook al voor de dierenambulance en visrokerij mondkapjes bedrukt.”

Benauwdheidsklachten en astma

Rene, de man van Mirjam, heeft astma en krijgt het daardoor sneller benauwd met een mondkapje op. “We hebben polyester kapjes in plaats van stof. Deze zijn veel dunner en makkelijker om te ademen. Ook zitten ze een stukje verder van de mond af, waardoor je niet steeds de stof tegen je gezicht aanvoelt. En dat zorgt voor minder benauwdheidsklachten.”